De schaduwtuin

De schaduwtuin

De meeste mensen denken dat een schaduwtuin lastig is. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Als je weet welke bloemen en planten het goed doen in de schaduw, dan valt een schaduwtuin ook best mee. Sterker nog, ook dan kun je er een prachtige tuin van maken. Bovendien kun je met de juiste tuinverlichting ook in de avond nog volop genieten van je tuin. Dus heb jij een tuin op het noorden? Of wordt de zon tegengehouden door hoge bomen of gebouwen? Lees dan gauw verder. In deze blog helpen we je graag op weg met wat handige tips.

Schaduwplanten

Bij een schaduwtuin denk je misschien al snel aan mos en struiken, maar dat is helemaal niet nodig! Er zijn namelijk een heleboel prachtig bloeiende planten die het prima in de schaduw doen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige ooievaarsbek met haar vrolijke paarse bloemetjes. Maar ook de clematis, monnikskap, het gebroken hartje, een Zeeuws knoopje en vingerhoedkruid doet het goed in de schaduw. Leeg een prachtige border aan met een mix van deze planten, of plaats een aantal in een pot. Vergeet ook niet een aantal wintergroene planten toe te voegen aan je schaduwtuin, zodat je het hele jaar volop kunt genieten van je tuin. Enkele voorbeelden van wintergroene planten zijn bijvoorbeeld siergrassen.

Terras in de schaduw

Naast planten in de schaduwtuin is een fijne plek om te zitten ook belangrijk. Helaas groeit gras niet zo heel goed in de schaduw. Creëer daarom een terras van bijvoorbeeld houtenvlonders en in plaats van gras, vul je de lege plekken op met los grind. Hierdoor maak je er een sfeervol geheel van. Verder kun je de donkere hoeken in de tuin uitlichten met tuinverlichting, zodat je ook in de avond nog volop kunt genieten van de tuin. Buitenverlichting heb je in allerlei soorten en maten. Met verlichting paaltjes kun je het pad naar de achterdeur eenvoudig verlichten, terwijl je met een grondspot een prachtige boom of plant in de spotlight kunt zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *